Tips og Ideer 5. februar 2021

Hej igen

Så nærmer weekenden sig, og jeg håber du har haft det godt siden sidst. Har du lært at jonglere med tre bolde? Jeg håber du fik set videoen med hunden, der blev klippet. Den giver mig et stort smil og et nuuuuh hver gang jeg ser den. Måske du har binge-watchet TAXA? Hvis ikke, kan du nå det endnu.

Som før har jeg her nogle forslag til spændende aktiviteter til dig.

Go’ fornøjelse og go’ weekend til dig og dine.

Udfordre dig selv

Vi har tidligere kigget på, hvor vigtigt det er at lære noget nyt, eller prøve noget nyt. Det føles som en fantastisk sejr når man vover at gøre noget, man har overbevist sig selv om, er umuligt. På ovenstående billeder vil I se glæde og udfordring. Disse billeder betyder noget helt særligt for mig, det bringer mig både glæde ved deres skønhed og gys ved udfordringen.

Denne gang kan vi blive klogere på at få et lykkeligt liv – det lover da godt?

Robert Waldinger holder en TED talk om et studie i glæde.

Pas på, måske kan du blive klogere – og gladere – win/win?

Kig med her 

OBS: Det er ikke nødvendigt at oprette en bruger, medmindre du ønsker at lave playlister og få fremtidige anbefalinger.

Der er danske undertekster på mange af dem – klik på ikonet (en firkantet hvid taleboble med 3 prikker i) og vælg “Danish”

Det er (stadig) sundt at røre sig.

I hvert opslag har jeg et forslag til fysisk aktivitet. Noget kan foregå hjemme på stuegulvet, andet foregår udenfor. Det er f.eks ikke så nemt at gå en god tur hjemme i stuen…

Og nu vi snakker om at gå en tur – jeg opfordrede til at sende en sms til 1212 med teksten “GÅ” hver gang du går en tur, så donerer Mærsk 10 kr til Danmarks Indsamlingen, det er da win-win… 

Klik dig ind her og læs mere – du skal nok scrolle lidt nedad, for opslaget er ikke øverst længere.

 

Fysisk aktivitet hjemme – denne gang fokuserer vi på “stærk ryg og mave”

Dinryg.dk, stærk ryg og mave

Sundhed

Sådan får du en god søvn

Kniber det med søvnen? 

Rikke Nørgaard underviser på Hadsten Højskole, og hun har nogle gode råd omkring en god nats søvn, se med her

Dejlige dyrevideoer – denne gang uden hunde (jeg lover)

Sidst lovede jeg, at denne video er uden hunde, og jeg holder hvad jeg lover. 

Der er nemlig også liiiiie denne meget uheldige bjørn

Mandala

Har du prøvet at male mandalaer? Det bruges ofte som en hjælp til meditation og som avanceret anti-stress terapi. Man bliver fuldstændig opslugt, og resultatet er et smukt, symmetrisk billede.

Du kan finde mandalaer her

Opskrift

Det er spændende at lave mad uden kød. Der er rigtig mange opskrifter, og det kan være svært at vide hvor man skal starte. Jeg valgte denne opskrift, og jeg kan bare lige fortælle dig, at den er lækker.

Opskriften er her

Og hvad er det så, har Britta og Brian gang i?

Og nu skal vi løfte sløret for hvad Britta og Brian har gang i. De deltager i en aktivitet, som de fleste af os forbinder med ulidelig kulde og tænderklapren…

Taaaaadaaaa: Britta og Brian er vinterbadere.

Fem iskolde facts om vinterbadning

Og, bare lige for en god ordens skyld – der er nogle forholdsregler du bør sætte dig ind i, inden du springer i vandet.

Læs de gode råd her

Tak

Tak fordi du kiggede med, håber du har hygget dig. Jeg håber du vil være med på denne blog fremover. Kommentarsporet er åbent, du er velkommen til at skrive. Du kan også skrive til webmaster@fifs-herning.dk. Husk, at jeg ikke har samarbejde eller aftaler med nogen, og jeg er ikke ansvarlig for andres holdninger eller opslag. Jeg lægger nogle links op, som jeg håber du kan hygge dig med at se og læse. Såååå, har du lyst til at fortælle en sjov historie? Vise os et billede af dit kæledyr? Løber du maraton? Har du læst en spændende artikel i Billed Bladet? Eller er der noget helt andet, som du har lyst til at dele med os?

Næste gang 9. februar 2021

Næste gang får du et link til en helt vild fascinerende video, som jeg garanterer dig er fuldstændig fantastisk – du kan godt glæde dig.

Har du en stuehelikopter? Det har jeg heller ikke – men måske vi skal kigge lidt på sådan en?

Se, hvad de kan – det er imponerende så præcist man kan styre sådan en.

Og lidt i samme boldgade – vi har alle hørt om droner. Ved du tilfældigvis hvad droner kan bruges til udover at tage billeder/video højt oppe fra? Du vil blive meget overrasket, jeg kan give dig et hint: Det drejer sig om forskning. Læs med næste gang.

Og så er der fysisk aktivitet – igenigen. Denne gang skal vi lidt op i gear…

Næste gang skal I også møde en meget morsom forfatter…

Har du lyttet til en podcast? Næste gang er der en guide til hvordan du kommer i gang på din smartphone og nogle anbefalinger

Og lidt mere til de små grå…

I modsætning til de andre gange er der denne gang ikke en nuttet dyrevideo på youtube, men et lydklip – hør det, jeg garanterer, at du griner.

Vi ses, jeg glæder mig

Facebook